Florus

Ik ben Florus Bertens en heb passie voor koken en onderwijs. Ik sta al bijna 25 jaar voor de klas. De liefde voor het onderwijs werd me met de paplepel ingegoten door mijn vader. In mijn eerste bijbaantje maakte ik kennis met de horeca in mijn rol als ijscoman. Als scholier en student stond ik in de keukens van de Avenue theater dinnershow en tapasbar Taparita/SolySombra.  


Na mijn studie aan de PABO, start mijn carrière in Rotterdam op een school voor VMBO met LWOO behoefte. Ik krijg hier de kans om de kooklessen op te zetten. Ik ontwikkel daar een gehele leerlijn waarbij diverse technieken, vaardigheden en hygiëne centraal staan. Deze kooklessen leerlijn zet ik ook op in cluster 4 onderwijs in Roosendaal en op het Bredero college in Breda. 


Nu werk ik bijna 10 jaar op Christoffel in Breda. Ook hier heb ik mijn leerlijn in de keuken kunnen inzetten voor leerlingen basis, kader en de duale leerroute. 


Recent kook ik ook met gezonde groenten samen met kinderen in het basisonderwijs onder de vlag van Tommy Tomato. 


Naast mijn werkzaamheden in het onderwijs, werk ik in de horeca. In diverse zaken draai ik mee in de keuken of ik kook op locatie in de catering. 


Mijn doel is om kooklessen breder aan te bieden. Ook voor scholen die daar geen geschikte middelen voor hebben. Leerlingen enthousiast maken voor gezonde voeding en het vak koken en ze klaar te stomen voor een gezond zelfredzaam bestaan.


Ik ben zelf gek op kaas. Mijn stijl is energiek, gestructureerd, duidelijk en enthousiast. 

Zie ik je in de keuken?


Groet, Florus

Afspraken en prijzen



Voor koken op school ga ik uit van minimaal 1 dagdeel en kosten van inkoop en gebruik materialen. Voor een dagdeel (4 uur), inclusief voor en nazorg, reken ik €295,- (BTW vrij). Daarnaast reken ik de kosten voor de afgesproken ingrediënten 1 op 1 door.  Bij een afstand van meer dan 15 km reken ik €0,21 per km. 


Voor koken thuis maak ik graag met u een afspraak om uw wensen te bespreken over duur, inhoud en materialen. Afhankelijk van uw wensen maak ik een offerte op maat(incl. BTW). 

Waar ik in geloof

Mijn missie


Kinderen laten ervaren hoe leuk en lekker het is om met gezonde producten te leren koken. Meegeven dat ze juiste keuzes kunnen maken in duurzame voeding in hun groei naar volwassenheid.

Mijn Visie


Kinderen klasgewijs laten ervaren dat werken met en eten van gezonde voedingsmiddelen bijdraagt aan een vitale levenshouding. Streven naar duurzame en verantwoorde eetgewoontes.

Mijn waarden


  • Werken in de keuken is fun. 
  • Liefde voor koken
  • Werken met verantwoorde, lekkere en gezonde producten
  • Duurzame vitale toekomst


Foto galerij